Zorgboerderij Erve Knippert

De deelnemers aan het woord

Doelgroep

Ouderen van 50+.


Ouderen die behoefte hebben aan contacten en/of werkzaamheden op de boerderij of van meer huishoudelijke aard. Ook alleen het meebeleven of meegenieten is mogelijk.

Ouderen met geringe lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.


Henk
Henk bezocht op zaterdag een open dag bij Erve Knippert. Hij zag daar zoveel werk dat hem aansprak. Maandagmorgen meteen na de open dag, kwam Henk aan fietsen. In een mum van tijd had hij zijn stofjas aan en was hij aan het onkruid wieden.

Truus Scholten
Heel gezellig vind ik de dagen op Erve Knippert. Ik kom hier al sinds augustus 2002. Buiten werken doe ik graag. In de moestuin help ik met veel plezier dhr.Ellenbroek.Hij kan niet zo goed bukken en vertelt mij wat en waar ik de plantjes en zaden moet poten. en zaaien.

 


Vrijwilligers

Erve Knippert is enthousiast over de inzet van al haar vrijwilligers. De taak voor de vrijwilliger is veelal gastvrouw of gastheer. Samen met de deelnemers verzorgt men de handelingen rond de koffie/thee en het middagmaal. Een geven er vrijwilligers ondersteuning in de werkplaats, tuin en/of vervoer. Erve Knippert kan nog vrijwillige ondersteuning gebruiken. Mocht u per week of per 14 dagen een dagdeel (3 uur) hiervoor vrij kunnen maken, vraag om een informatie gesprek met Marga Waanders.Deelnemersraad

Zorgboerderij Erve Knippert heeft een deelnemersraad met een onafhankelijke voorzitter. Drie deelnemers denken en praten hierin mee. Een afgevaardigde van de deelnemersraad neemt deel aan het overleg met het zorgkantoor.