Zorgboerderij Erve Knippert

Hoe is Marga op het idee van een zorg boerderij gekomen?

Erve Knippert is een fraai gelegen boerderij aan de Hulstweg in de buurtschap Stepelo, in een afwisselend landschap van bossen, heide, weilanden en akkers. Het bedrijf ligt in het buitengebied van de gemeente Haaksbergen, tussen Beckum en Haaksbergen en grenst aan de openbare weg. In gebruik is 12 ha. cultuurgrond, die bewerkt wordt op basis van
biologisch boeren.Op deze cultuurgrond worden gehouden o.a. 60 stuks jongvee dat wordt opgefokt van kalf tot koe.  12 paarden en pony's die lopen in de wei en stal. Ook zijn er vele kleine huisdieren zoals scharrelkippen,scharreleenden, sier- en postduiven, konijnen, pauwen, katten en een hond.  Erve Knippert biedt vele dieren vrije uitloop en uitvlucht en de ruimte om te scharrelen op het fraaie erf of het aangrenzende bos en de houtwal. Op ongeveer 300 meter afstand is het bedrijf met het openbaar vervoer te bereiken.Marga Broekhuis begeleidde in het Saalmerink (woon- en zorgcentrum) wekelijks groepen van 10 ouderen die daar deelnamen aan de dagzorg.


Met regelmaat was er iemand van de ouderen die aangaf: Dit is niets voor mij, ik blijf thuis.


Redenen:


Ik wil niet in een instelling wonen. Misschien wil de familie dat ik er voor altijd heen ga, dit is het begin met één dag in de week!


Ik ben niet met handwerken, knutselen grootgebracht, ik voel me hier niet nuttig.


Ik ben een buiten mens, ik hoor niet binnen, ik wil een koe zien lopen.


De vraag van de niet tevreden ouderen hield Marga bezig, totdat ze in januari 2000 er zeker van was, dat ze voor deze ouderen, op hun eigen boerderij, kon realiseren wat hun vraag was.
Jongvee opfokbedrijf