Zorgboerderij Erve Knippert

Erve Knippert Nieuws

April 2014

20-04-2016 heeft de 3 jaarlijkse verplichte audit(keuring) op Erve Knippert plaatsgevonden.
Mei 2014

Kinderen van basisschool de Bleek uit Beckum kwamen

op bezoek.


April 2016

Wim en Marga Waanders vinden dat de deelnemers recht hebben op kwaliteit en vinden het zinvol om actief aan kwaliteit te werken. De auditor eindigde het verslag n.a.v. zijn diepgang in de protocollen van Erve Knippert met daarna een 3 uur durend bedrijfsbezoek met de volgende tekst:


Prachtige inrichting, hele mooie spreiding over het terrein en steeds oog voor behoeften doelgroep. Sterkste punt is misschien nog wel het enthousiasme en de aandacht voor de individuele deelnemers. De administratie is complex en omvangrijk. Het efficiënter beheersen hiervan via het digitale systeem is een uitdaging. Zorgboerderij Erve Knippert heeft gedemonstreerd aan de eisen van het keurmerk te voldoen en wordt dan ook voorgedragen aan een verlenging daarvan.

Al sinds 1994 komen de kleuters van de Bleek voor een bezoek naar Erve Knippert. Op woensdag 23 april werd Erve Knippert weer verrast door de kinderen van groep 0, 1 en 2 van Basisschool de Bleek uit Beckum. Op de boerderij aangekomen gingen de kinderen in groepjes op verkenning over het gehele boerenerf. Ze voerden de koeien, kalveren, varkens, kippen, eenden en konijnen. Ze bekeken welk ei van welk dier was en ze telden hoe veel vogelnesten er waren. Ook bekeken ze welke groente er in de tuin stond. Het uitproberen van de traplift, ruststoelen en rolstoelen was ook in trek, evenals het eieren zoeken. En menigeen zat even achter het stuur op de stilstaande tractor. De kleuters schetsten een kalf en in de tuinkas mochten ze met een deelnemer van Erve Knippert Dhr. Dinant Lankheet een zonnebloem plantje in een potje zetten. Na het smullen van een pannenkoek en het melken van ranja uit de ranja koe gingen de kinderen vrolijk huiswaarts. Als dank kregen de deelnemers van Erve Knippert en Wim en Marga een mooi zelfgemaakt schilderij van de kinderen. Een boom met bloesems waarop alle kinder- namen vermeld staan. De deelnemers en Wim en Marga denken met plezier terug aan deze zonnige vrolijke morgen.
Bezoek van studente Irene Quattrini Pisa Universiteit uit Italie.


Op haar verzoek kwam studente Irene van de universiteit uit Italië een week naar Erve Knippert om mee te kijken, mee te werken en veel vragen te stellen. Ze had als afstudeer opdracht te onderzoeken hoe de verschillen zijn op de zorgboerderijen in Nederland. Zowel de verschillen in doelgroepen, financiën, maar ook in begeleiding en accommodatie. In 14 dagen hadden zij al 30 zorgboerderijen in Nederland bezocht en veel variatie ontdekt. Op meerdere bedrijven was nog nauwelijks agrarische productie te bespeuren maar wel tevreden kinderen en volwassenen die met veel plezier werkten met konijnen, paarden en schapen.


Tijdens het verblijf bij Erve Knippert troffen zij een zeer uiteenlopend aantal ouderen aan met grote leeftijd verschillen( 54 jr.- 92 jr.), verschillende beperkingen waarvan dementie en Alzheimer snel in aantal toenemen. Opvallend was dat ondanks deze beperkingen de ouderen veel plezier hebben en nog graag in de tuin of stal werkzaam zijn of in de keuken bezig zijn om samen met een medewerkster de warme maaltijd te bereiden. Het is Irene opgevallen dat wederzijds respect een voorwaarde is om met elkaar samen te werken naar ieders mogelijkheden. Ook het houtkloven met de speciaal beveiligde kloofmachine is met verbazing door haar gadegeslagen, dat mensen hiertoe in staat zijn met de diverse handicaps!


In haar afscheidswoord vertelde Irene dat zij had genoten van de gezellige sfeer die Erve Knippert uitstraalt in de huiskamer en op de buitenzitjes bij de tuin en de dieren. Zij is blij dat zij hier enkele dagen heeft doorgebracht en mocht meebeleven hoe Marga, Wim en medewerkers het de ouderen probeert naar de zin te maken en hoe de ouderen worden betrokken bij alle werkzaamheden en ze heeft mogen zien dat de ouderen plezier in hun werk hebben.