Zorgboerderij Erve Knippert

Erve Knippert Nieuws

November 2013

November 2013

Bezoek uit Hongarije en Tsjechië en Duitsland 

Oktober en November 2013.

Twee dames uit Nagygorös (Hongarije),  werkzaam in een verpleeghuis voor ouderen, hebben afzonderlijk van elkaar een bezoek gebracht aan Erve Knippert. Zij namen samen met deelnemers op actieve wijze deel aan de werkzaamheden op de zorgboerderij. Hierdoor hebben zij een goed beeld verkregen van deze vorm van begeleiding voor ouderen. De intentie is om deze vorm van dagbesteding in hun eigen land op te zetten.


Uit Duitsland heeft een afvaardiging van de seniorenacademie Ahaus een werkbezoek gebracht aan erve Knippert. Dr. Jutta Hollander ondersteunt daar al twee jaar een initiatief om een bestaande boerderij in te richten als zorgboerderij voor ouderen in de regio Ahaus.  


Een filmploeg van de West Deutsche Rundfunk heeft voor haar actualiteiten programma filmopnames gemaakt en uitgezonden van deelnemers tijdens hun werkzaamheden bij Erve Knippert. De Duitse delegatie was zeer verrast over wat ze in Duitsland konden laten zien en horen van de deelnemers.
Renovatie van varkensschuur 

De asbestgolfplaten zijn verwijderd van de varkensschuur. gehele boerderij nu vrij is van asbest.


In 2012 is de jongveestal en in 2013 de varkensstal gesaneerd van asbest golfplaten. In 2014 zijn de laatste asbest hokafscheidingen uit de stal verwijderd en afgevoerd. Op het erf waar al 13 jaar zorg wordt verleend is geen asbest meer aanwezig en dat geeft een veilig en opgelucht gevoel.

In 2014 is er gewerkt aan een totale renovatie van deze varkensschuur. De opzet was

om eerst het buitenaanzicht van deze schuur aan de rest van het boerenerf aan te passen. Het grote dak is voorzien van rode dakpannen en de buitenmuren zijn deels opnieuw opgemetseld en gedeeltelijk voorzien van zwart geschilderde planken.  Dit karwei is in 2014 afgerond en hierdoor heeft het erf haar Twentse uitstraling terug gekregen.

De toekomstige bestemming van deze schuur ligt nog niet vast en is mede afhankelijk van de ontwikkelingen en veranderingen die de WMO met zich mee gaat brengen de komende twee jaar.  


Januari 2014

 Wagenloods, renovatie van het dak.en flink verstevigd.

Het dak van de wagenloods is voorzien van een nieuwe kapconstructie. Een flinke klus die noodzakelijk was gelet op de zwaardere eisen die verzekeringen stellen bij o.a. sneeuwdruk op bedrijfsgebouwen en verblijfruimten.  

Tevens is in de werkplaats een kleding kast voor de deelnemers gerealiseerd.