Zorgboerderij Erve Knippert

Erve Knippert Nieuws

Juli 2016

 Sinterklaas en kerst op de zorgboerderij!


November 2016

Bezoek uit Tsjechië.

December 2016

Ook dit jaar is er aandacht besteed aan Sinterklaas en Kerst op de zorgboerderij!

In de Sinterklaasweek heeft de bakker een bezoek gebracht, om samen met de deelnemers heerlijke gebakjes en pepernoten te bakken. De deelnemers hebben onder het genot van deze lekkernijen en een kop thee/koffie een fotoboek ontvangen. In dit fotoboek staan mooie foto's die in de omgeving van en bij de zorgboerderij gemaakt zijn.


Afgelopen week zijn de deelnemers druk geweest met het optuigen van de kerstboom, bijbehorende kerstkribbe en het maken van kerstbakjes. De gehele woonkamer is in kerstsfeer!In week 46 hebben twee studenten uit Tsjechië een bezoek gebracht aan zorgboerderij Erve Knippert. Zij studeren aan de universiteit van Tsjechië. De studenten hebben deelgenomen aan de activiteiten die op de zorgboerderij georganiseerd werden. Hierdoor hebben zij een beeld kunnen vormen hoe de begeleiding en activiteiten op de zorgboerderij worden georganiseerd. Deze verkregen kennis willen de studenten delen in Tsjechië, om een soortgelijke vorm van dagbesteding op te kunnen zetten.


25-07-2016 heeft de jaarlijkse uitstap plaatsgevonden naar de de retentie vijver aan de Veldzichtweg (Haaksbergen).


25-07 is het jaarlijkse uitje georganiseerd voor de deelnemers. In de ochtend werden de deelnemers hartelijk ontvangen met koffie en gebak op de zorgboerderij. Vervolgens gingen de deelnemers naar de retentie vijver aan de Veldzichtweg (Haaksbergen) om te vissen. Voor het vervoer van en naar hun visstek werd de paardenkar van Erve Knippert ingezet. De deelnemers werden geassisteerd bij het vissen door enkele ervaren vissers. In de middag zijn er diverse spelletjes gespeeld en is er een wandeling gemaakt. Ook konden de deelnemers genieten van muziek, waarbij natuurlijk gedanst mocht worden. Na afloop was er een barbecue bij de vijver met als toetje een heerlijk ijsje. De deelnemers genoten zichtbaar. Een zeer geslaagde dag!


Een grote dank gaat uit aan dierenarts Toon Tankink en zijn vrouw Ria, die bij zijn afscheid als dierenarts in Haaksbergen geen flessen wijn wenste maar een gift voor alle Haaksbergse Zorgboerderijen. Van deze gift konden alle deelnemers genieten van een gratis feestelijke, gezellige en lekkere dag uit. De deelnemers dankten Toon en Ria hartelijk voor de ontzettend mooie dag.