Zorgboerderij Erve Knippert

Jan Winters
Altijd vind ik het hartstikke mooi om naar Erve Knippert te gaan. De vrijheid vind ik prachtig. Bij mooi weer wordt het voor mij nog steeds mooier. Voordat ik op Erve Knippert ben gestart, ben ik wezen kijken in een verzorgings- en verpleeghuis. Ik wilde me oriënteren waar ik een dag per week voor de afleiding en bezigheden naar toe wil. Tevens is mijn vrouw dan een dag vrij van de zorg om mij. In het verzorgings- en verpleeghuis zou ik de hele dag binnen zijn en me vermaken met spellen als rummicub en kaarten. Gekozen heb ik voor Erve Knippert, omdat ik daar veel buiten kan zijn. Het werk dat ik hier kan doen is nuttig. Hagen knippen, schuren van hout, verspenen van plantjes enz. Hier is van allerlei werk te doen.
Veel afwisselend werk, ik voel me nuttig. Daarnaast vind ik de sfeer gezellig.Onze deelnemers aan het woord

Ervaringsverhalen van onze deelnemers


is mogelijk.


Anja

Afscheid. Vandaag heb ik afscheid genomen als deelneemster van Zorgboerderij Erve Knippert. Bijzonder, omdat het mij gelukt is na een periode van vijf jaar revalidatie zelfstandig te functioneren.En dat kunnen heel weinig deelnemers navertellen, zij nemen meestal afscheid van het leven…Vijf jaar geleden ben ik als deelneemster begonnen bij zorgboerderij Erve Knippert, nadat bij mij een hersenaandoening was geconstateerd. De prognose was niet best en na een verblijf in een verpleeginstelling van vijf maanden kreeg ik tot mijn grote opluchting een indicatiebesluit van het CIZ, waarbij ik toestemming kreeg om deel te nemen aan de dagbesteding. Vanaf dag een voelde ik een enorme vrijheid over me heen komen, ik kon naar buiten en zag letterlijk de zon weer schijnen. Ook de hartelijkheid waarmee ik iedere dag opnieuw werd ontvangen deed me goed. Net als alle andere deelnemers kon ik mijn dag besteden op een manier, die mij het meeste aanspreekt. Ik ben veel in de keuken “in de weer” geweest met potten en pannen en het maken van bloemstukken was goed aan mij besteed. Ook schilderen, een oude hobby van mij heeft ertoe bijgedragen dat ik heel langzaam weer de draad van het leven kon oppakken. En dat alles in een entourage van het platte land, een boerderij met alle soorten kleinvee, en een geweldige tuin.


De manier waarop Marga samen met de medewerkers en vrijwilligers de zorg geeft aan deelnemers is fantastisch. Er is veel respect en aandacht voor ieder individu, en de eenzaamheid waarin de meeste deelnemers verkeren, valt op zo’n zorg dag even weg. Ook de investeringen van de zorggelden die op Erve Knippert binnen komen worden goed besteed en dat is lang niet overal het geval kan ik u verklappen. De medische diagnose die bij mij werd gesteld is niet uitgekomen, soms wordt er een “foutje” gemaakt in dat circuit. In mijn geval heeft het zich positief ontwikkeld en dat kun je van de meeste “missers” niet zeggen. Nu neem ik afscheid, dat zal wel vreemd zijn in het begin en ik denk dat ik jullie soms ook ga missen. Ik heb een fijne tijd gehad en het heeft er zeker toe bijgedragen dat ik nu weer op eigen benen kan staan.
Dank aan allen die hebben meegeholpen dat ik mijn leven weer “op de rit” heb gekregen en waar ik heel dankbaar voor ben. Als ik in de buurt kom, wat nogal eens gebeurt, zal ik zeker even aanwippen voor een bakje koffie en een praatje. Het ga jullie goed! Anja